Bosbergen afgesloten op zaterdag 13 oktober
Op zaterdag 13 oktober herstelt een aannemer de spoorwegovergang aan Bosbergen. Dit gebeurt in opdracht van de NMBS. Tijdens de herstelling is Bosbergen niet bereikbaar via de overgang.

Dat geldt voor de woningen en de weekendhuisjes achter de spoorwegovergang, maar ook voor de begraafplaats en Jeugdverblijf Den Brink. Ook voetgangers en fietsers kunnen niet passeren.
 
Toekomstlaan afgesloten op zaterdag 20 oktober
Op zaterdag 20 oktober organiseert Lions Club Herentals De Lakenpoortse de derde nacht van de Lakenpoortse. Het feest vindt plaats in de BMW-garage aan de Toekomstlaan. Om het verkeer in goede banen te leiden, is de Toekomstlaan tussen de Herenthoutseweg en Veldhoven afgesloten voor het doorgaand verkeer van zaterdag 20 oktober om 18 uur tot zondag 21 oktober om 4 uur.
 
Stadsbestuur steunt Zuiddag
Op 18 oktober vindt het project Zuiddag plaats. Onder de slogan Work for Change gaan duizenden jongeren één dag werken tijdens de schooluren. Hun loon staan ze af aan een jongerenproject in Venezuela. Het stadsbestuur draagt maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel en stelt die dag een leerling te werk bij de schoonmaakdienst.
 
11.11.11-actie in november
11.11.11 is de koepel van Vlaamse organisaties die hun krachten bundelen voor het Zuiden. Elk jaar voert 11.11.11 samen met 375 plaatselijke comités van vrijwilligers campagne om geld in te zamelen en om een bepaald thema onder de aandacht te brengen. Dit jaar ligt de nadruk van de campagne op de klimaatverandering die dodelijk is voor het Zuiden. In Herentals is het 11.11.11-comité al jaren actief en organiseert het in de maand november tal van activiteiten. Alle informatie over de campagne en de plaatselijke activiteiten verschijnt in een folder die samen met de Stadskrant van november in alle brievenbussen van Herentals terecht komt.
 
Nacht van de Duisternis
Op zaterdag 20 oktober neemt het stadsbestuur opnieuw deel aan de Nacht van de Duisternis. Met deze actie wil de Bond Beter Leefmilieu de bevolking bewustmaken dat te veel nachtverlichting storend kan zijn voor mens en natuur. Het stadsbestuur dooft de openbare verlichting en de monumentenverlichting in het Begijnenstraat, Wolstraat, Burchtstraat, Fraikinstraat en de Augustijnenlaan. ASH-Polaris, de vereniging voor amateursterrenkundigen in Herentals, wil tijdens de Nacht van de Duisternis iedereen laten genieten van de sterrenpracht en zet een waarnemingspost met telescopen op in het Begijnhof. Om 20 uur start daar ook een lichthinderwandeling.
 
Grabbelen tijdens de herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van drie tot twaalf jaar weer deelnemen aan allerlei leuke grabbelpasactiviteiten. Op woensdag 31 oktober is het Halloween en dus het uitgelezen moment om eens lekker te griezelen. Naar goede gewoonte gaan de kinderen volgens dit thema knutselen, dansen en zelfs op uitstap. Het volledige programma verschijnt op www.jeugddienstherentals.be. Inschrijven voor al dit leuks kan vanaf maandag 15 oktober om 17 uur via www.jeugddienstherentals.be en aan de balie van de jeugddienst in het Stadspark. Vanaf dinsdag 16 oktober kunt u telefonisch of per e-mail inschrijven. Een Grabbelpas voor 2012 kost 4 euro en is nog steeds te koop bij de jeugddienst.
 
Projectsubsidie voor IE Sport
IE Sport organiseerde op 29 april en 6 mei 2012 het Belgisch kampioenschap boccia. Hiervoor kent het stadsbestuur de vereniging een projectsubsidie van 1.500 euro toe. IE Sport is een erkende Herentalse sportvereniging voor mensen met een motorische of een verstandelijke handicap.

SportEvent Kempen
Op dinsdag 30 oktober vindt het SportEvent Kempen plaats in het BLOSO-centrum in Herentals. Kinderen tussen 10 en 14 jaar kunnen de hele dag deelnemen aan allerlei sporten. In de voormiddag gaat iedereen zwemmen en duiken in het Netepark. ’s Middags zijn er frietjes en stoofvlees. In de namiddag kunnen de kinderen kiezen tussen mountainbiken, klimmen en airtracken, waarna de hele groep de dag afsluit op de schaatsbaan. Deelnemen kost 20 euro. Inschrijven kan op www.uitinherentals.be/sportkampen.
 
Wandelmeedag 
Ter gelegenheid van de BLOSO-actie Vlaanderen Wandelt organiseren het stadsbestuur en de Herentalse Wandelclub op zaterdag 10 november de Wandelmeedag in Herentals. Vertrekken kan aan zaal Nieuwland in de Nederrij. Er zijn wandelingen van 4, 7, 15 en 20 kilometer.
 
Stadsbestuur huldigt Lotte Steynen
Het stadsbestuur organiseert een officiële ontvangst voor Lotte Steynen op vrijdag 12 oktober om 19 uur in de Lakenhal. Lotte Steynen behaalde de titel van Belgisch kampioen boogschieten. Eerder werd ze ook al Vlaams kampioen. Lotte is 11 jaar en woont in Herentals. Ze is aangesloten bij de Herenthoutse schietclub De Eendracht.